Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Kalėdiniai meduoliukai

 
2012 12 04 0:00
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

Reikės (išeis dvi didelės skardos): 125 g sviesto, 100 g medaus, 5 šaukštų pieno, 200 g cukraus, 1 šaukštelio cinamono, 1 šaukštelio malto imbiero, 1 šaukštelio maltų gvazdikėlių, pusės šaukštelio malto kardamono, ¼ šaukštelio kvapiųjų pipirų, ¼ šaukštelio juodųjų pipirų, ¼ malto muskato riešuto, 350 g miltų, ½ šaukštelio kepimo miltelių, šiek tiek miltų kočiojimui.

Glajui reikės: 250gr persijotos cukraus pudros ir 1 citrinos sulčių. Viską gerai išmaišome. Jei norime, galime įberti aguonų (jos ypač gražiai atrodo baltame glaiste).

Gaminame:

  1. Cukrų, medų, pieną ir sviestą sudedame į puodą ir viriname, kol cukrus ištirpsta.

  2. Tada suberiame visus prieskonius ir kaitiname ant silpnos ugnies apie 5 minutes.

  3. Dubenyje persijojame miltus su kepimo milteliais.

  4. Paruoštą dar karštą sirupą pilame ant miltų ir viską greitai ir gerai išmaišome.

  5. Tešlą, esančią dubenyje, dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad tešla atšaltų ir sustingtų.

  6. Paviršių ant kurio kočiosime tešlą bei kočėlą pabarstome miltais.

  7. Tešlą padaliname į kelias (2-3) dalis ir kočiojame kuo ploniau (apie 3mm).

  8. Spaudžiame sausainių formeles į iškočiotą tešlos lakštą ir padarytus meduoliukus dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  9. Kepame 180°C karštumo orkaitėje apie 8 minutes (kepimo laikas priklauso nuo sausainių storio, todėl atidžiai žiūrėkite, kad jie nepradėtų svilti!). Iškepę sausainiai turėtų būti gražios auksinės (rusvos) spalvos (ne per tamsūs).

  10. Dar šiltus meduolius apliejame glajumi (jis nebūtinas, bet tikrai labai juos paskanina ir pagražina).

Cukrų, medų, pieną ir sviestą sudedame į puodą ir viriname, kol cukrus ištirpsta.

Tada suberiame visus prieskonius ir kaitiname ant silpnos ugnies apie 5 minutes.

Dubenyje persijojame miltus su kepimo milteliais.

Paruoštą dar karštą sirupą pilame ant miltų ir viską greitai ir gerai išmaišome.

Tešlą, esančią dubenyje, dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad tešla atšaltų ir sustingtų.

Paviršių ant kurio kočiosime tešlą bei kočėlą pabarstome miltais.

Tešlą padaliname į kelias (2-3) dalis ir kočiojame kuo ploniau (apie 3mm).

Spaudžiame sausainių formeles į iškočiotą tešlos lakštą ir padarytus meduoliukus dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Kepame 180°C karštumo orkaitėje apie 8 minutes (kepimo laikas priklauso nuo sausainių storio, todėl atidžiai žiūrėkite, kad jie nepradėtų svilti!). Iškepę sausainiai turėtų būti gražios auksinės (rusvos) spalvos (ne per tamsūs).

Dar šiltus meduolius apliejame glajumi (jis nebūtinas, bet tikrai labai juos paskanina ir pagražina).

Skanių akimirkų Jums linki...

Monika Vaišvilaitė, Telšiai

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"