Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Kalėdinis aguoninis tortas

 
2012 12 03 11:45

Siunčiu tikrai ypatingo ir labais skanaus Kalėdinio - aguoninio torto receptą!

Vienam tortui reikės: 150 g aguonų, 4 kiaušinių, 200 g cukraus, 100 g maltų džiūvėsių, 1 šaukštelio cinamono, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 1 indelio kondensuoto saldinto pieno, 1 pakelis migdolų skiedrelių.

Gaminame:

  1. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti per naktį.

  2. Išmirkytas ir nusunktas aguonas sumalame mėsmale mažiausiai du kartus.

  3. Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakame su cukrumi, kol jie pabals ir tada įmaišome į aguonų masę. Viską gerai išmaišome.

  4. Tada beriame džiūvėsius, cinamoną ir vanilę ir vėl viską gerai išmaišome.

  5. Baltymus išplakame iki standokų putų ir po truputį pildami atsargiai jas įmaišome į aguonas,

  6. Kepimo formą ištepame sviestu ir supilame aguonų masę. Išlyginame torto paviršių.

  7. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių.

  8. Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudiname migdolų skiedreles, kol jos lengvai parus.

  9. Nedideliame puode pašildome indelį kondensuoto saldinto pieno.

  10. Iškepusį dar šiltą pyragą subadome mediniu pagaliuku ir po truputį pilame šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.

  11. Ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstome migdolų skiedreles, kad jos priliptų.

  12. Paliekame tortą atvėsti ir sustingti.

Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti per naktį.

Išmirkytas ir nusunktas aguonas sumalame mėsmale mažiausiai du kartus.

Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakame su cukrumi, kol jie pabals ir tada įmaišome į aguonų masę. Viską gerai išmaišome.

Tada beriame džiūvėsius, cinamoną ir vanilę ir vėl viską gerai išmaišome.

Baltymus išplakame iki standokų putų ir po truputį pildami atsargiai jas įmaišome į aguonas,

Kepimo formą ištepame sviestu ir supilame aguonų masę. Išlyginame torto paviršių.

Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių.

Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudiname migdolų skiedreles, kol jos lengvai parus.

Nedideliame puode pašildome indelį kondensuoto saldinto pieno.

Iškepusį dar šiltą pyragą subadome mediniu pagaliuku ir po truputį pilame šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.

Ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstome migdolų skiedreles, kad jos priliptų.

Paliekame tortą atvėsti ir sustingti.

Nuostabaus skonio tortas! ♥

Monika Vaišvilaitė

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"