TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Kalėdų meduoliniai kepiniai

2012 12 11 16:00
Autorės nuotr.

Štai meduolinės tešlos receptas, iš kurios galima iškepti viską, ką Jūsų fantazija leidžia :)

Meduoliams reikės: 650 g miltų, 210 g cukraus pudros, 90 g riebalų (tinka aliejus, kepinių margarinas, sviestas), 85 g medaus, 4 vidutinio dydžio kiaušinių, 2 arbatinių šaukštelių sodos, 3 arbatinių šaukštelių meduolių prieskonių (jei tokių neturite, galima susimaišyti patiems iš cinamono, malto imbiero, kvapiųjų ir juodųjų pipirų, kardamono, gvazdikėlių), 3 šaukštelių kakavos.

  

Medų, riebalus, cukraus pudrą ir kiaušinius kaitiname ant garų vonelės, kai tampa vienalytė masė, į ją supilame actu gesintą sodą, nuimame ir paliekame šiek tiek pravėsti. Į miltus dedame kakavą, meduolių prieskonius ir pilame pravėsusią masę. Išminkome tešlą ir paliekame atvėsti, nes meduolius reikia kepti tešlą pabrandinus bent per naktį. 

Iš subrandintos tešlos nestorai kočiojame meduolius, išpjaustome norimas formas ir kepame apie 200 laipsnių orkaitėje apie 7-10 min, kol meduoliai pasipučia ir pagelsta. Jeigu iš meduolių statysite namus, roges ir pan. tuomet tešlą reikia kočioti ploniau.

Iškeptus gaminius dekoruojame ir klijuojame glajumi iš cukraus pudros, kiaušinio baltymo ir šlakelio citrinų sulčių.

Siunčiu kelis savo darbus iš meduolinės tešlos :)

Donata Žūkienė, Vilnius

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

 

 

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"