Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Kalėdų meduoliniai kepiniai

 
2012 12 11 16:00
Autorės nuotr.

Štai meduolinės tešlos receptas, iš kurios galima iškepti viską, ką Jūsų fantazija leidžia :)

Meduoliams reikės: 650 g miltų, 210 g cukraus pudros, 90 g riebalų (tinka aliejus, kepinių margarinas, sviestas), 85 g medaus, 4 vidutinio dydžio kiaušinių, 2 arbatinių šaukštelių sodos, 3 arbatinių šaukštelių meduolių prieskonių (jei tokių neturite, galima susimaišyti patiems iš cinamono, malto imbiero, kvapiųjų ir juodųjų pipirų, kardamono, gvazdikėlių), 3 šaukštelių kakavos.

  

Medų, riebalus, cukraus pudrą ir kiaušinius kaitiname ant garų vonelės, kai tampa vienalytė masė, į ją supilame actu gesintą sodą, nuimame ir paliekame šiek tiek pravėsti. Į miltus dedame kakavą, meduolių prieskonius ir pilame pravėsusią masę. Išminkome tešlą ir paliekame atvėsti, nes meduolius reikia kepti tešlą pabrandinus bent per naktį. 

Iš subrandintos tešlos nestorai kočiojame meduolius, išpjaustome norimas formas ir kepame apie 200 laipsnių orkaitėje apie 7-10 min, kol meduoliai pasipučia ir pagelsta. Jeigu iš meduolių statysite namus, roges ir pan. tuomet tešlą reikia kočioti ploniau.

Iškeptus gaminius dekoruojame ir klijuojame glajumi iš cukraus pudros, kiaušinio baltymo ir šlakelio citrinų sulčių.

Siunčiu kelis savo darbus iš meduolinės tešlos :)

Donata Žūkienė, Vilnius

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

 

 

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"