Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas: Kapkeikos su šokoladiniu kremu ir vaniline glazūra

 
2011 12 03 16:31

12 kapkeikų reikės: 1 puodelio miltų, ¾ puodelio kakavos, ½ arbat. šaukštelio valgomosios sodos, ¼ arbat. šaukštelio druskos, ½ puodelio suminkštinto sviesto, ½ puodelio cukraus, 2 kiaušinių, ½ arbat. šaukštelio vanilės, 2/3 puodelio grietinės.

Plutelei reikės: 9 krekerių, 2 valg. šaukštų cukraus, ¼ puodelio tirpinto sviesto.

Glazūrai reikės: 3 kiaušinių baltymų, ½ puodelio cukraus, ½ arbat. šaukštelio vanilinio ekstrakto,120 gramų pieninio šokolado, ½ stiklinės riebios grietinėlės.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Patepkite formą sviestu. Susmulkinkite krekerius kombaine. Įberkite cukraus ir sumaišykite. Įdėkite sviesto ir gerai permaišykite, kol mišinys bus panašus į šlapią smėlį. Mišiniu užpildykite formeles ir prispauskite jų paviršių, kad gautųsi “puodeliai”. Kepkite iki auksinėsspalvos, 10-12 minučių. Leiskite atvėsti.

Vidutiniame dubenėlyje sumaišykite miltus, kakavą, valgomąją sodą ir druską. Dideliame dubenyje suplakite sviestą ir cukrų. Įdėkite kiaušinius ir vėl suplakite. Sumaišykite su vanile. Įdėkite miltinio mišinio ir grietinės, viską permaišykite. Į kiekvieną formelę (jau su “puodeliais”) įdėkite po 2 valg. šaukštus mišinio. Kepkite 15–18 minučių. Leiskite atvėsti.

Sumaišykite cukrų, kiaušinių baltymus ir grietinėlę dubenėlyje. Dubenėlį padėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Plakite mišinį, kad jis nesukietėtų, kol mišinys pasieks 70 laipsnių. Nuimkite dubenėlį ir vėl viską gerai suplakite iki tirštumo. Įdėkite vanilinio ekstrakto.

Supjaustykite šokoladą į dubenėli. Nedideliame puodelyje ant vidutinės ugnies užvirkite grietinėlę. Nuimkite nuo ugnies ir užpilkite ant šokolado. Leiskite šokoladui 10 minučių pastovėti, suplakite. Leiskite atvėsti. Papuoškite kapkeikas glazūra. Kepkite orkaitėje, kol glazūra patamsės. Aplaistykite šokoladiniu kremu ir papuoškite gražiai smulkiai supjaustytais zėfyrais.

Skanaus! Linksmų švenčių! 

Viktorija Skorobogataja, Vilnius

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"