Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Kardamoniniai meduoliai

2012 12 21 14:43

60 vnt nedidelių meduolių (priklausys, kokias formeles turit) reikės: 600 g miltų, 200 g rudojo cukraus, 100 g tirpinto medaus, 70 ml vandens, 150 g sviesto, 1 šaukšto cinamono, 2 v.š. maltų kardamono ankštelių, žiupsnelio druskos.

Į karščiui atsparų indą suberkite cukrų, cupilkite vandenį, dėkite medų. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol viskas pavirs į vientisą masę. Sudėkite sviestą ir vis pamaišant toliau kaitinkite, kad sviestas ištirptų. Suberkite cinamoną ir kardamonus. Išjunkite ugnį. Uždenkite ir palikite 10 min, kad prieskoniai paskleistų aromatą.

Giliame inde persijokite miltus, sumaišykite su druska ir kepimo milteliais. Atvėsusį sirupą užpilkite ant miltų mišinio. Išminkykite vientisą tešlą.

Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite bent 2 valandoms šaltai. Aš visada maduolių tešlą šaltai palaikau bent 2 paras. Ruošiantis kepti meduolius, tešlai leiskite atšilti ir gerai perminkykite, kad būtų minkšta. Plonai iškočiokite, turimomis formelėmis išspauskite meduolius ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15 min., kol gražiai parus.

Skanaus!

Kristina Gricienė

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"