TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas: Kepsnys „...Ar jau nešt kalakutą?“

2011 12 10 12:00

Noriu Jums pasiūlyti vieną iš savo mėgstamų patiekalų -  kalakuto kumpį su daržovėmis. Šis kepsnys tikrai papuoš Jūsų šventinį stalą. Vienas šio patiekalo privalumų, kad nereikia stovėti prie viryklės, ruošti atskirai garnyro, kepti kepsnio, troškinti daržovių. Viskas ruošiama vienu metu, kaip „vienos kepimo skardos“ patiekalas. Susirinkus svečiams - tik įjungiame orkaitę ir ji viską padarys pati, o mes  tą laiką galime skirti bendravimui su draugais prie taurės vyno.

Patiekalui reikės: 1 vnt (apie 1 kg) kalakuto kumpio, 1 saliero gumbo, 1-2 petražolių šaknų, 1-2 pastarnoko šaknų, 2-3 morkų, keleto bulvių, 200-300 g pievagrybių (galima naudoti ir kitas sezonines daržoves, pvz., moliūgus, cukinijas ir kt).

Taip pat reikės ir pipirų mišinio, žiupsnio druskos, poros skiltelių česnako, „Provanso“ žolelių mišinio, sojų padažo, šlakelio alyvų aliejaus.

Kalakuto kumpį įtriname smulkiai kapotu česnaku, druska, pipirais, žolelėmis, palaistom sojų padažu ir alyvų aliejumi ir paliekame pasimarinuoti bent porai valandų.

Daržoves nuskutame, nuvalome ir pjaustome stambiais gabalais, smulkesnes bulves - pusiau, stambesnes - į keturias dalis, morkas, petražoles, pastarnokus – į 3-4 dalis, maždaug 5 cm ilgio gabaliukais, salierą taip pat panašaus dydžio gabalėliais. Daržovės turi būti supjaustytos panašaus dydžio gabalais, kad kartu tolygiai keptų. Supjaustytas daržoves dedame į vieną dubenį, pabarstome žiupsneliu druskos, pipirų, žolelių (ar kitų savo mėgstamų prieskonių) ir šlakeliu alyvų aliejaus, gerai išmaišome. Atskirame dubenėlyje suprieskoniuojame pievagrybius.

Į kepimui skirtą indą dedame kalakuto kumpį, dedame daržoves, viską pridengiame folija, įpilame truputį vandens, ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 1,5val. Kepimo laikas priklauso nuo kumpio dydžio, jei kumpis didelis, galima pridėti dar 10-15 min. kepimo laiko.

Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos nuimame foliją, kad kumpis ir daržovės truputį apskrustų, ir sudedame pievagrybius.

Viskas. Patiekalas paruoštas. Kumpį dedame ant didelės serviravimo lėkštės, bulves, daržoves sudedame aplinkui. Šalia galima patiekti šviežių daržovių salotų.

...tai, ar jau nešt kalakutą?

Skanaus!!!

Vita Židonienė, Kaunas

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"