Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Kepta antis su troškintais mėlynaisiais kopūstais

 
2013 03 18 0:00

Reikės: anties (apie 2 kg), 100 g medaus, 2 česnako skiltelių, po 1 a.š. meltų kalendrų ir kmynų, 1 v.š. sojų padažo, druskos, pipirų.

Garnyrui reikės: 1 mėlynojo kopūsto (apie 1 kg), 8 džiovintų figų, 35 g imbiero, 250 ml raudonojo vyno, 50 ml alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.

Pirmiausia paruoškite marinatą: susmulkinkite česnaką, suberkite visus prieskonius, įdėkite medaus, įpilkite sojų padažo ir išmaišykite. Nupeštą antį nuplaukite, apipilkite paruoštu marinatu ir palikite parą pabūti.

Išmarinuotą antį kepkite iki 170 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 min. nuolat pašlakstydami marinatu. Tada sumažinkite temperatūrą iki 150 C laipsnių ir kepkite dar apie 30 min.

Kol antis kepa, keptuvėje su aliejumi apkepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite šiaudeliais pjaustytus kopūstus, kubeliais pjaustytas figas ir patroškinkite, kol kopūstai sukris. Tuomet įpilkite vyno ir pagardinkite smulkintu imbieru, druska ir pipirais.

Skanaus!

Margarita E.

Iki kovo 22 d. kviečiame pasidalinti jūsų mėgstamiausių velykinių patiekalų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus velykinius receptus publikuosime rubrikoje "Skanaus!". Net dešimčiai laimingųjų padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"