TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Kepta antis su troškintais mėlynaisiais kopūstais

2013 03 18 0:00

Reikės: anties (apie 2 kg), 100 g medaus, 2 česnako skiltelių, po 1 a.š. meltų kalendrų ir kmynų, 1 v.š. sojų padažo, druskos, pipirų.

Garnyrui reikės: 1 mėlynojo kopūsto (apie 1 kg), 8 džiovintų figų, 35 g imbiero, 250 ml raudonojo vyno, 50 ml alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.

Pirmiausia paruoškite marinatą: susmulkinkite česnaką, suberkite visus prieskonius, įdėkite medaus, įpilkite sojų padažo ir išmaišykite. Nupeštą antį nuplaukite, apipilkite paruoštu marinatu ir palikite parą pabūti.

Išmarinuotą antį kepkite iki 170 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 min. nuolat pašlakstydami marinatu. Tada sumažinkite temperatūrą iki 150 C laipsnių ir kepkite dar apie 30 min.

Kol antis kepa, keptuvėje su aliejumi apkepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite šiaudeliais pjaustytus kopūstus, kubeliais pjaustytas figas ir patroškinkite, kol kopūstai sukris. Tuomet įpilkite vyno ir pagardinkite smulkintu imbieru, druska ir pipirais.

Skanaus!

Margarita E.

Iki kovo 22 d. kviečiame pasidalinti jūsų mėgstamiausių velykinių patiekalų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus velykinius receptus publikuosime rubrikoje "Skanaus!". Net dešimčiai laimingųjų padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"