Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITROŽIŲ KARAIMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Kiaulienos kepsneliai su raudonųjų serbentų padažu

 
2012 05 23 0:00

Šiuos kiaulienos kepsnelius geriausia kepti tada, kai prasideda serbentų sezonas. Jei turite šaldytų serbentų, taip pat puikiai tiks.

Kepsniams reikės: 600 g kiaulienos nugarinės, 2 v.š. aliejaus, 1 a.š. maltų juodųjų pipirų.

Padažui reikės: 2 stikl. raudonųjų serbentų, 3 v.š. tarkuotų krienų, 2 v.š. sojų padažo, šlakelio brendžio.

Nugarinę supjaustykite griežinėliais, kiekvieną šiek tiek pamuškite, kraštus keliose vietose įpjaukite peiliu. Mėsą aptepkite aliejumi, pabarstykite pipirais ir valandai įdėkite šaldytuvą.

Padažo paruošimas: serbentus pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su krienais, sojų padažu ir brendžiu.

Iš pradžių abi kepsnių puses apkepkite ant grotelių, paskui aptepkite padažu ir kepkite vartant ir vis aptepant padažu, kol susidarys rusva, blizganti plutelė.

Roma Liaudanskienė

Siųskite ir jūs savo ant grotelių kepto patiekalo ar jo marinato receptą ir dalyvaukite konkurse. Birželio 10 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
Rožių karaiSportasŠeima ir sveikataTrasaKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"