Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Kiaušiniai kevale

2013 03 10 0:00
Autorės nuotr.

Reikės: 450 g kvietinių miltų, 150 g grietinės, 12 kiaušinių, 250 g margarino ar sviesto, druskos pagal skonį, žalių daržovių (agurkai, pomidorai, salotų lapai ar kt. – dekorui ir salotoms).

Dešimt kiaušinių virkite puode (apie 10 min.), tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu (kad geriau nusiluptų) ir nulupkite kevalą.

Sviestą sumaišykite su miltais, supilkite grietinę, vėl išmaišykite, tuomet sudėkite suplaktus du kiaušinius, padruskinkite ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į indą ir kelias valandas palaikykite, kad  ji "subręstų".

Tuomet iškočiokite tešlą ir išpjaukite tokio dydžio apskritimus, kad ja galėtumėt apgobti kiaušinį ir suformuoti naują kiaušinio „kevalą“. Kiaušinius tešla apgobkite iš viršaus, apačioje gerai užtaisykite, kad neiširtų ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30–40 min., kol gražiai apskrus.

Skanu patiekti su šviežiomis salotomis: salotų lapai, agurkas, pomidoras. Tokius kiaušinius galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus. Labai tinka Velykiniam stalui. 

Skanaus!

Edita A., Šiauliai

Iki kovo 22 d. kviečiame pasidalinti jūsų mėgstamiausių velykinių patiekalų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus velykinius receptus publikuosime rubrikoje "Skanaus!". Net dešimčiai laimingųjų padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"