TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Konservuotas troškinys "Studento pietūs"

2012 08 23 15:00
Autorės nuotr.

 3 pusės litro stiklainiams užpildyti reikės: 400 - 500 g kumpinės kiaulienos, 1 saldžiosios paprikos, 1 minkštesnio saliero stiebo, 1 persiko, 3 česnako skilčių, žalių petražolių, aitriosios paprikos (jei mėgstama aštriai), 1 stiklinės pikantiško pomidorų padažo, nubraukto šaukšto druskos, žiupsnelio cukraus, žiupsnelio juodųjų pipirų, žiupsnelio malto muskato riešuto, kelių šaukštų aliejaus, šaukšto miltų ar labai smulkių džiūvėsėlių.

Iš vakaro mėsą supjaustyti gabaliukais, supilti nubrauktą šaukštą druskos, po trečdalį nubraukto šaukštelio cukraus, pipirų, muskato, suberti smulkintus česnakus. Išmaišyti ir nakčiai palikti šaldytuve.

Kitą dieną ar bent po kelių valandų gaminti: į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus ir mėsą apkepti. Kai skystis išgaruoja, suberti (nepadauginant) miltus ar džiūvėsėlius ir mėsą juose trumpai apkepti.

Tuomet ruošti užpilą: į atskirą indą sutarkuoti vieną nuluptą persiką, supilti vieną stiklinę pomidorų padažo, sudėti smulkiai pjaustytą salierą, bei saldžiąją papriką, smulkintas petražoles ir, jei mėgstama, šiek tiek aitriosios paprikos. Gautą masę išmaišyti, užpilti stikline verdančio vandens ir vėl išmaišius, supilti į storapadį puodą ar troškintuvą. Suberti apkeptą mėsą ir troškinti apie 20 min. vis pamaišant. Patartina paragauti koks skonis, jei reikia, pridėti dar prieskonių.

Troškinį sudėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti. Valgyti galima tiek šaltą, tiek šiltą su bulvėmis.

Regina Račkauskienė, Alytus

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite konservuotų daržovių, grybų ir kitų žiemos gėrybių receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį. Rugpjūčio 27 d. paskelbsime devynis laiminguosius!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"