Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Krevečių šašlykai su totorišku padažu

 
2012 05 29 0:00

3 porcijoms reikės: 900 g krevečių, 250 ml alyvuogių aliejaus, 25 g petražolių, 1 citrinos, 2 v.š. pomidorų pastos, 2 a.š. džiovintų raudonėlių, po 1 a.š. druskos ir pipirų.

Padažui reikės: 50 g majonezo, 10 g kaparėlių, 10 g marinuotų agurkėlių, pusės citrinos sulčių, pagal skonį druskos ir pipirų.

Česnako skilteles sutrinkite. Dideliame plastikiniame inde su dangteliu sumaišykite visus, išskyrus padažo, ingredientus. Gerai pakratykite. Marinuokite kambario temperatūroje 2 val.

Suverkite krevetes ant bambukinių iešmelių (prieš tai reikėtų juos palaikyti vandenyje, kad šiek tiek pabrinktų). Kepkite ant grotelių 2-3 min. iš kiekvienos pusės, retkarčiais aplaistydami likusiu marinatu.

Totoriškam padažui citrinos sultis sumaišykite su majonezu, smulkintais kaparėliais ir agurkėliais, įberkite druskos, pipirų.

Skanaus!

Judita Malinauskaitė

Siųskite ir jūs savo ant grotelių kepto patiekalo ar jo marinato receptą ir dalyvaukite konkurse. Birželio 10 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"