Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Kūčiukai

 
2012 12 21 20:00
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

Reikės (pagaminsit apie 1/2 kilogramo kūčiukų): 500 gramų miltų, 200 mililitrų šilto vandens, 1 valgomojo šaukšto aguonų, 10 gramų šviežių mielių, 1 valgomojo šaukšto cukraus, žiupsnelio druskos, 2 valgomųjų šaukštų aliejaus.

Mieles ištirpinau šiltame vandenyje su cukrumi. Į išsijotus miltus subėriau druską ir aguonas. Supyliau aliejų ir ištirpintas mieles. Užminkiau tešlą. Paminkiau apie 10 minučių, kol tešla pasidarė vientisa ir nelipni. Palikau šiltai, kad pakiltų (apie 1valandą). Iš pakilusios tešlos dariau piršto storio volelius ir supjausčiau nedideliais, vienodo dydžio gabalėliais.

Subėriau į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje, kol kūčiukai gražiai pagelto. P.S. Tešlą iškočiojau tiesiog į delnus įsidėjus jos gabalėlį ir voliojant kaip kirminą ;) Tada voleliai būna lygūs ir vienodo storio.

Skanaus :)

Kristina Gricienė

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"