Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Lazanija su bešamelio padažu

 
2012 09 07 14:06

Bešamelio padažui reikės: 25 g sviesto, 25 g miltų, 250 ml pieno, žiupsnelio malto muskato, druskos.Mėsos padažui reikės: 250 g maltos jautienos, 25 g sviesto, 1 svogūno, 1 morkos, 2 česnako skiltelių, gabalėlio saliero, 2 valgomųjų šaukštų pomidorų tyrės, 2 valgomųjų šaukštų aliejaus, 100 ml raudonojo vyno, druskos ir pipirų.

Pirmiausia pasiruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Lėtai maišydami suberkite miltus, supilkite pieną. Pagardinkite muskatu, pasūdykite ir nuolat maišydami virkite iki padažas sutirštės.

Po to pasiruoškite mėsos padažą. Susmulkintus svogūnus ir česnaką pakepkite. Suberkite susmulkintus salierą bei morką ir dar šiek tiek pakepkite. Tada sudėkite maltą mėsą ir maišydami kepkite. Pagardinkite druska, pipirais, supilkite raudonąjį vyną, sukrėskite pomidorų tyrę. Viską šiek tiek pakepkite ir nuimkite nuo ugnies.

Aliejumi patepkite kepimo formos dugną. Tada dėkite sluoksnį plačių (lazanijos) lakštinių, užpilkite bešamelio, tada – vėl lakštinių, mėsos padažo, vėl lakštinių, bešamelio ir t.t. Viršuje turi būti sluoksnis lakštinių. Jį apibarstykite tarkuotu parmezanu. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių.

Beje, mėsos padažas puikiai tiks ir prie spagečių. Galima pagardinti jį pievagrybiais, aitriosiomis paprikomis ir šaukšteliu cukraus.

Skanaus!

Rita, Kaunas

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite itaiškos virtuvės patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Net devyni laimingieji laimės Kotanyi prieskonių rinkinius.

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"