Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Lengvos pavasariškos salotos

2013 04 17 14:40
Autorės nuotr.

Salotoms reikės: 250 g šviežių bulvių, 500 g mažų virtų burokėlių, 2 morkų, 50 g svogūnų laiškų, 125 g ridikėlių, 1 geltonosios paprikos (galima dėti ir kitokias daržoves, pvz., žirnių ankštis, salotas ir kt.).

Padažui reikės: 100 ml baltojo vyno acto, 150 g alyvuogių aliejaus, druskos, maltų juodųjų pipirų.

Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais kartu su virtais burokėliais. Apie 5 min. apvirtas morkas taip pat su supjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su smulkintais svogūnų laiškais, apiberkite prieskoniais. Dar ridikėlius supjaustykite griežinėliais, o papriką – rombukais. Paruoškite salotų padažą: į baltojo vyno actą įmaišykite druskos, pipirų, įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai išplakite. Visas daržoves sumaišykite ir užpilkite padažu.

Skanaus!

Marija Saliauskaitė, Vilnius

Iki gegužės 9 d. kviečiame pasidalinti jūsų mėgstamiausių pavasarinių patiekalų receptais, kuriuos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus receptus publikuosime rubrikoje "Skanaus!". Net dešimčiai laimingųjų padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"