Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Lęšių sriuba

 
2012 05 03 0:00

Reikės: 450 g lęšių, 6 riekelės šaltai rūkytos kiaulienos šoninės, morkos, 2 svogūnų, saliero stiebo, 2 l jautienos sultinio, 10 vnt. rūkytų dešrelių, 2 v.š. sviesto, druskos.

Į puodą suberkite supjaustytos šoninės juosteles ir kepinkite, kol išsiskirs riebalai. Juose apkepinkite 1 supjaustytą svogūną, tarkuotą morką, kubeliais supjaustytą saliero stiebą.

Supilkite sultinį, suberkite nuplautus lęšius, įberkite druskos ir virkite apie 40 min. Lęšiai turi būti išvirę. Suberkite supjaustytas dešreles.

Keptuvėje išlydykite sviestą ir likusį smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite svieste, kol karamelizuosis.

Išpilstykite sriubą į lėkštes, atskirai patiekite svieste karamelizuotus svogūnus. Jais kiekvienas galės pagardinti sriubą.

Skanaus!

Violeta Kapienė, Kauno r.

Siųskite ir jūs savo salotų, sriubos ar padažo receptą ir dalyvaukite konkurse. Gegužės 4 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"