TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas: Marinuota silkė

2012 12 01 10:00

Patiekalui reikės: 3 silkių dvigubų filė, 2 didelių morkų, 2 didelių svogūnų, 3 gvazdikėlių, 3 kvapniųjų pipirų, juodųjų pipirų grūdeliais (man patinka daug, tai įdedu iš akies, bet ko gero gaunasi apie 10), 4 laurų lapelių, 2 valg. šaukštai cukraus, apie 100 ml obuolių acto (6 proc.). Tinka ir kitos rūšies actas, pilant reikia ragauti marinatą, kad gautųsi tinkamas.

Morką supjaustykite griežinėliais, dėkite į verdantį vandenį (apie 0,7-0,8 l) kartu su prieskoniais bei cukrumi. Virkite apie 20 min., kad suminkštėtų morkos. Tuomet pilkite actą. Marinatą reikia ragauti ir žiūrėti, kas gaunasi (pagal poreikį dėti cukraus ir pilti acto). Darant pirmą kartą geriau nedėti viso kiekio cukraus ir nepilti viso acto - marinatas turi būti rūgštokas, o jei nemėgstate daug marinato skonio ir norite, kad silkė būtų švelnaus skonio, pilkite mažiau acto. Išvirusį marinatą reikia atvėsinti prieš pilant ant silkės.

Svogūnus supjaustykite griežinėliais. Silkę nulupkite, jei su oda (perku sveriamą silkę, nes man ji šiam patiekalui labiau tinka ir skoniu, ir standumu), supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.Į indą sluoksniais dėkite silkę, svogūnų griežinėlius ir iš marinato išimtas morkas, tada vėl kartokite antrą sluoksnį, jei telpa ir trečią, ir t.t. Kai viską sudėsite, užpilkite atvėsusiu marinatu. Truputį paspauskite, kad marinatas apsemtų visus sluoksnius. Padėkite šaltai per naktį.

Skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis ar kitomis daržovėmis. Mūsų Kalėdų einamiausias patiekalas :)

Skanaus!

Vida Jakienė, Kaunas

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"