Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Marinuoti agurkėliai

 
2012 08 08 9:50
Autorės nuotr.

Labai skanūs, aštroki ir traškūs agurkėliai. Marinatui reikės: 600 ml vandens, 2 v.š. cukraus, 1 v.š. druskos, 100 ml acto, prieskonių (gali būti džiovintas prieskonių mišinys), morkų, svogūnų.

Į stiklainio dugną dedame šiek tiek pjaustytų svogūnų, prieskonius bei nuplautus, nupjaustytais galiukais agurkus, į tarpelius tarp jų pjaustytas morkas. Pabaigai ant viršaus dar šiek tiek svogūnų.

Užpilame išvirtu marinatu, pridengiame stiklainį dangteliu ir statome kaitinti į puodą (puodo dugną išklojam marle, kad neskiltų stiklainis). Kaitiname iki kol pradės kilti burbuliukai stiklainyje, užsukame. Stiklainių pridengti nereikia.

Galima dėti daugiau svogūnų arba morkų. Agurkėliai taip pat labai gardūs ir su pomidorais.

Marinuojant tik pomidorus šiuo marinatu reikėtų pilti mažiau acto, t.y. vietoj 100 ml reikėtų pilti 80 ml.

Skanaus!

Kristina

Norite dalyvauti  konkurse? Siųskite konservuotų daržovių, grybų ir kitų žiemos gėrybių receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį. Rugpjūčio 27 d. paskelbsime devynis laiminguosius!

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"