TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Maskarponinis tortas ,,Bobų vasara''

2012 09 17 0:00
Autorės nuotr.

Pagrindui reikės: 400 g šokoladinių sausainių, saujelės riešutų, 100 g sviesto, 100 g sutirštinto saldaus pieno.

Baltam sluoksniui reikės: 500 g maskarponės sūrio, 500 g jogurtinės grietinės, 250 g grietinėlės, 5 šaukštų cukraus pudros, 1 šaukšto vanilinio cukraus, 3 šaukštų citrinos sulčių, 4 šaukštų želatinos.

Raudonam kremui reikės: 300 ml uogų (braškių, aviečių, serbentų) saldžios tyrės be kauliukų, 1 kupino šaukšto želatinos.

Geltonam sluoksniui reikės: 200 g nulupto moliūgo, 2 nektarinų, 4 šaukštų sutirštinto saldaus pieno, 1 šaukštelio ciberžolės, 2 šaukštų citrinos sulčių, 1 šaukšto aromatingo geltono likerio (nebūtinai), 1,5 šaukšto želatinos.

Sausainius sumalti kartu su riešutais, supilti sutirštintą pieną, sudėti garuose tirpintą sviestą, masę išmaišyti. Torto kepimo formą ištepti sviestu. Sausainine mase padengti formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10 min. Kepinį atvėsinti, bet iš formos neišimti.

Pasiruošti želatiną trim skirtingiems torto sluoksniams. Aš darau trijuose skirtinguose indeliuose  - taip išvengiu klaidų. 4 nenubrauktus šaukštus pagal instrukciją, mažame kiekyje vandens, pasiruošiu baltam sluoksniui, 1 kupiną  -  raudonam sluoksniui ir 1,5 šaukšto  - geltonam sluoksniui.

Maskarponės sūrį ištrinti su grietinėle, supilti jogurtinę grietinę, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Įpilti kelis šaukštus citrinos ir vėl išmaišyti. Supilti baltam sluoksniui paruoštą želatiną ir gerai išmaišyti.

Į sausaininę formą supilti, geriau nelygiai, pusę baltos masės ir dėti bent pusvalandžiui į šaldytuvą.

Į uogų tyrę supilti raudonam sluoksniui skirtą želatiną, iš maišyti ir pusė jos zigzagais supilti ant balto torto sluoksnio. Palaikyti šaldytuve, kol kiek apstins.

Supilti baltą sluoksnį, kiek palaikyti šaldytuve, vėl pamarginti uogų tyre.

Kol tortas stinsta, ruošiamas geltonas sluoksnis. Jau paruoštą želatiną patogu laikyti šiltame vandenyje, kad nesustingtų.

Sutarkuoti moliūgo gabaliuką, nuluptus vaisius, supilti stiklinę vandens ir pavirti apie 10 min. Kaip kiek pravėsta, supilti 4 šaukštus sutirštinto pieno, kuriame gerai išmaišyta ciberžolė. Į visai pravėsusią masę supilti kelis šaukštus citrinos sulčių, pamaišyti, supilti želatiną, išmaišyti ir supilti ant torto.

Per naktį laikyti šaldytuve. Papuošti pagal savo išmonę.

Skanaus!

Regina Račkauskienė, Alytus

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite itališkos virtuvės patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Net devyni laimingieji laimės Kotanyi prieskonių rinkinius.

Autorės nuotr.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"