Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Meduoliai

 
2012 12 19 0:00

Reikės: 150 g cukraus, 75 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo, 150 g sviesto arba margarino, 2 nedidelių kiaušinių, 1/2 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės, 1/2 šaukšto tarkuoto imbiero, 1/2 šaukšto maltų gvazdikėlių, 1/2 šaukšto sodos, 400 ml miltų.

Glajui reikės: 400 ml „Dansukker“ cukraus miltelių, 1 kiaušinio baltymo, 2-3 lašelių acto.Užvirkite cukrų ir auksaspalvį sirupą.

Į gautą masę įdėkite sviestą arba margariną, leiskite jam ištirpti, išmaišykite. Palikite mišinį atvėsti.Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktus kiaušinius, prieskonius, sodą ir miltus. Apibarstykite tešlą trupučiu miltų ir palikite šaltoje vietoje kelias valandas arba per naktį.

Išminkykite tešlą ir padalinkite ją dalimis. Iškočiokite 2-3 mm lakštus, formelėmis išspauskite sausainius. Kepkite iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 8-10 min. Palikite meduolius atvėsti ant kepimo skardos. 

Sudėkite visas glajaus sudedamąsias dalis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.

Skanaus!

Vitoldas Maskoliūnas, Kaunas

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"