TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Meduoliai

2012 12 19 0:00

Reikės: 150 g cukraus, 75 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo, 150 g sviesto arba margarino, 2 nedidelių kiaušinių, 1/2 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės, 1/2 šaukšto tarkuoto imbiero, 1/2 šaukšto maltų gvazdikėlių, 1/2 šaukšto sodos, 400 ml miltų.

Glajui reikės: 400 ml „Dansukker“ cukraus miltelių, 1 kiaušinio baltymo, 2-3 lašelių acto.Užvirkite cukrų ir auksaspalvį sirupą.

Į gautą masę įdėkite sviestą arba margariną, leiskite jam ištirpti, išmaišykite. Palikite mišinį atvėsti.Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktus kiaušinius, prieskonius, sodą ir miltus. Apibarstykite tešlą trupučiu miltų ir palikite šaltoje vietoje kelias valandas arba per naktį.

Išminkykite tešlą ir padalinkite ją dalimis. Iškočiokite 2-3 mm lakštus, formelėmis išspauskite sausainius. Kepkite iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 8-10 min. Palikite meduolius atvėsti ant kepimo skardos. 

Sudėkite visas glajaus sudedamąsias dalis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.

Skanaus!

Vitoldas Maskoliūnas, Kaunas

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"