Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATAŠVIETIMAS
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Mėsa kimštų makaronų ir daržovių užkepėlė

 
2012 09 16 15:16
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

Jums reikės: 300 g maltos kiaulienos, 200 g tuščiavidurių didesnių makronų, 2 skiltelių česnako, 2 – 3 didelių morkų, 500 g žiedinio kopūsto, 100 ml rūgpienio ar kefyro, 2 - 3 valgomi šaukštai grietinės, 2 - 3 valgomų šaukštų ketčupo, 2 kiaušinių, 200 g fermentinio sūrio, šiek tiek pipirų, druskos, baziliko, aliejaus.

Storus tuščiavidurius makaronus šiek tiek reikia apvirti (apie 5–7 min.), nusunkti, atvėsinti ir prikišti maltos mėsos (su prieskoniais: druska, pipirais). Tuomet gražiai kimštus makaronus išdėlioti kepimo inde (aš tokioms užkepėlėms renkuosi stiklinį indą kepimui).

Tuomet keptuvėje reikia apkepti burokine tarka tarkuotas morkas, gabalėliais pjaustytus kalafijorus ir smulkiai pjaustytus arba išspaustus česnakus iki gražiai geltonos spalvos. Apkepus, viską tolygiai paskirstyti ant makaronų. Tuomet belieka tolygiai paskirstyti grietinę ir kečupą, tarkuotą sūrį, o išplaktus kiaušinius su rūgpieniu ar kefyru užpilti ant daržovių ir galiausiai apibarsčius pipirais, baziliku, pašauti į įkaitusią 180 C orkaitę vidutiniškai dešimčiai - penkiolika minučių kol išsilydo sūris ir  gražiai paruduoja viršus.

Skanaus!

Edita Aleksandravičienė, Šiauliai

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite itališkos virtuvės patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Net devyni laimingieji laimės Kotanyi prieskonių rinkinius.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataŠvietimasTrasaKarjera
Žmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"