Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATAŠVIETIMAS
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Mėsos marinatas

 
2012 05 17 12:00

Visi turime savo firminius  marinatus. Išmarinavus mėsą, vištienos kulšeles, sparnelius, kiaulienos šašlyką ar kitą dalį (tinka ir kumpis) mėsa lieka sultinga ir minkšta.

Marinatui reikės: citrinos, aliejaus, majonezo, česnako 2-3 skiltelių, juodųjų pipirų arba prieskonių pasirinktai mėsai.

 

Ant mėsos išspaudžiame citrinos sulčių, įtirname į mėsą paminkydami. Palaikome 10-20 min.

Po to įtriname išspaustą česnaką, druską, prieskonius, 1 šaukštą aliejaus. Palaikome 10 min.

Tada įtriname majonezą, paminkydami, patapšnodami, kad geriau susigertų.

Marinuotis paliekame minimum 1 valandai.

Mėsą kepame ant grilio. Mėsa būna sultinga ir minkšta.

Skanaus!

Daiva Masiulytė

Siųskite ir jūs savo ant grotelių kepto patiekalo ar jo marinato receptą ir dalyvaukite konkurse. Birželio 10 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataŠvietimasTrasaKarjera
Žmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"