Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Mėsos tortas

 
2012 10 20 0:00
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

Tortui reikės: raikytos šviesios forminės duonos, grietinės, majonezo, paukštienos kepeninės, vištienos sultinio, raugintų agurkų salotų, pomidoriukų, agurko, kumpio, jautienos, kiaulienos.

Tortui reikalinga šviesi forminė suraikyta duona. Pirmiausia nuo riekių plonai nupjaustome visus 4 kraštus. Tada susidėliojam torto formą. Pvz galima dėlioti po 2 gabaliukus ir daryti norimo ilgio. Paprastai daromas 3 sluoksnių tortas. Jei žmonių daugiau – galima daryti 4 aukštų.

Tada pasiruošiame įdarą. Pertepimui tinka kepeninė, kitam aukštui - grietinė sumaišyta su smulkiai pjaustytu kumpiu. Jei dar darote trečią aukštą – tinka raugintų agurkų salotos (parduodamos jau paruoštos).

Imame “klijuoti” tortą. Riekės vieną pusę pamirkom į sultinį, apverčiame ir dedame ant padėklo, kuriame bus patiekiamas tortas. Taip kiekvieną riekę sudrėkiname ir glaudžiai dedame vieną prie kitos. Kai pirmas aukštas padarytas, tepame idarą.

Tada dedame antrą aukštą. Viršutinį sluoksnį aptepame grietinės ir majonezo mišiniu. Galite daugiau dėti majonezo nei grietinės, tada masė bus tirštesnė ir kambario temperatūroje tortas neišskys. Padarytą tortą palaikykit per naktį šaldytuve. Kitą dieną liks tik papuošti.

Papuošimui tinka maži pomidorai, vynuogės, šviežias agurkas, aišku plonai suplaustytas ir susuktas kumpis, jautiena ar kiauliena.

Torto kraštus galima apklijuoti plonais apvaliais agurkų gabaliukais.

Irena Sakalauskienė

Siųskite paukštienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"