TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Moliūgo saldainiukai

2012 11 13 0:00
Autorės nuotr.

Norėčiau pasidalinti be proto skaniu receptu. Kadangi dabar reikia siųsti viską, kas susiję su moliūgais, tai štai - "Moliūgų saldainiukai"! Neįprastas dalykas, bet be proto skanus :)

Dviejų kilogramų moliūgų,

Vieno kilogramo cukriuko,

Vieno šaukšto citrinos rūgštelės,

Truputėlio vanilės,

Trupučiuko apelsino žievelės,

Šiek tiek citrinos žievelės.

Moliūgas perpjaunamas per pusę ir, išėmus sėklytes bei nulupus žievElę, supjaustomas vidutinio dydžio gabaliukais (kuo labiau sudžiūsta, tuo mažesni saldainiukai bus).

Moliūgų gabaliukai apibarstomi cukrumi ir palaikomi per naktį.

Kai atsiranda sulčių, moliūgai išgriebiami, susidaręs sirupas su prieskoniais užvirinamas, o  karštas nuoviras užpilamas ant moliūgų.

Tada tenka palaikyti nuo 10 iki12 val. Viskas verdama kaip uogienė ant mažos ugnies, kol moliūgai paskaidrėja, bet negalima virti tiek ilgai, kad imtų ir ištyžtų.

Moliūgai išgriebiami, nuvarvinami ir džiovinami orkaitėje ar ant karšto radiatoriaus (priklausomai nuo to, ar pas jus namie radijatoriai pakankamai karšti)

Pusė saldainių pabarstoma cukraus pudra, kiti paliekami nebarstyti.

Nors šis receptukas šiek tiek ir ilgokaI ižtrunka, ir tenka palaukti, kol pasigamins saldainiukai, tačiau verta laukti šio gardumyno.

Skanaus ir kantrybės laukiant :)

Jovita Baltrušaitytė

Siųskite įvairiausių patiekalų iš moliūgo receptus su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"