Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Moliūgų ir obuolių pyragas

 
2012 10 24 15:46
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

Reikės: 0,3 kg obuolių, 0,3 kg moliūgo, 230 g cukraus, 250 g miltų, 150 g sviesto, 4 kiaušinių, nedidelės citrinos, 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių (su kaupu), žiupsnelio druskos.

Nulupti obuolius ir supjaustyti skiltelėmis, moliūgo minkštimą be sėklų susmulkinti per burokinę (galima ir per paprastą) trintuvę.

Kitame inde ištirpinti sviestą ir ištrinti su cukrumi, supilti miltus ir kepimo miltelius. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sudėti ir išmaišyti, nutarkuoti citrinos žievelę ir išspausti citrinos sultis. Tada sudėti moliūgus ir obuolius.

Atskirame inde išplakti kiaušinio baltymus su žiupsneliu druskos ir galiausiai atsargiai baltymus išmaišyti su visa paruošta tešla.

Kepti apie 1 val. 160-170 laipsnių orkaitėje.

Skanaus!

Neringa Vaidilienė, Šiauliai

Siųskite įvairiausių patiekalų iš moliūgo receptus su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"