Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Moliūgų ir slyvų uogienė

 
2012 11 19 0:00

REeikės: 1 kg slyvų (geriausia mėlynų), 700 g cukraus, 350 g moliūgo, pusės citrinos, 2 v.š. romo (nebūtinai)

Slyvas nuplauti, išimti kauliukus, supjaustyti į keturias dalis, sudėtį į puodą ir užberti cukrumi, palikti per naktį, kad išsiskirtų sulčių.

Įpilti romo, virti  ant silpnos ugnies karts nuo karto pamaišant apie 60 min. Tada dėti į puodą 2 cm. kubeliais supjaustytą moliūgą ir plonais griežinėliais pjaustytą citriną. Virti dar apie 50min. Susidariusias putas nuimti.

Uogienę supilstyti į įkaitintus stiklainius, gerai užsukti ir palikti, kol atvės.

Skanaus!

Adelė, Kaunas

Siųskite įvairiausių patiekalų iš moliūgo receptus su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"