Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Netikras zuikis Šv.Velykų stalui

 
2013 03 23 0:00
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

Reikės: kiaulienos faršas (0,5 kg), česnakas (2 skiltelės), batono riekelės išmirkytos piene (2 vnt.), kiaušinis (1 vnt.), aliejus (3 v.š.), čiobreliai (1 a.š.), mairūnas (1 a.š.), paprikos milteliai (1 a.š.), druska, šv. malti pipirai.

Papuošimui: lauro lapai, kvapnieji pipirai arba kadagio uogos.

 

Kiaulienos faršą sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti piene mirkytas batono riekeles (minkštimą be plutelės), supilti prieskonines žoleles bei tarkuotą svogūną su česnaku. Viską gerai išmaišyti.

Masę padalinti pusiau ir suformuoti du nedielius zuikučius (galima kepti vieną didesnį). Zuikius sudėti į kepimo formą. Iš pipirų ar kadagio uogų padaryti akytes ir burnytę, o iš lauro lapų – ausytes. Zuikius aplieti keliais šaukštais aliejaus ir dėti į įkaitintą iki 180 – 200 °C orkaitę kol zuikių paviršius paruduos. 

Skanaus!

Jurgita Macienė, Šiauliai

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"