TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Netikras zuikis Šv.Velykų stalui

2013 03 23 0:00
Autorės nuotr.

Reikės: kiaulienos faršas (0,5 kg), česnakas (2 skiltelės), batono riekelės išmirkytos piene (2 vnt.), kiaušinis (1 vnt.), aliejus (3 v.š.), čiobreliai (1 a.š.), mairūnas (1 a.š.), paprikos milteliai (1 a.š.), druska, šv. malti pipirai.

Papuošimui: lauro lapai, kvapnieji pipirai arba kadagio uogos.

 

Kiaulienos faršą sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti piene mirkytas batono riekeles (minkštimą be plutelės), supilti prieskonines žoleles bei tarkuotą svogūną su česnaku. Viską gerai išmaišyti.

Masę padalinti pusiau ir suformuoti du nedielius zuikučius (galima kepti vieną didesnį). Zuikius sudėti į kepimo formą. Iš pipirų ar kadagio uogų padaryti akytes ir burnytę, o iš lauro lapų – ausytes. Zuikius aplieti keliais šaukštais aliejaus ir dėti į įkaitintą iki 180 – 200 °C orkaitę kol zuikių paviršius paruduos. 

Skanaus!

Jurgita Macienė, Šiauliai

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"