Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Netikras zuikis

 
2012 12 03 16:00
Autorės nuotr.

Norėčiau pasidalinti keliais savo receptais, vieną jų jau kelinta moterų karta paveldi iš buvusios klebono "gaspadinės" promočiutės. Kadangi šeimos vyrai yra visiški "mėsaėdžiai", o moterys - linkusios eksperimentuoti, receptas šiek tiek adaptuotas dabartiniams laikams.

Ingrediantai: 1 kilogramas kiaulienos faršo, 4 bulvės, 2 svogūnai, 2 skiltelės česnako, druska,  juodieji pipirai, prieskoniai maltai mėsai, indelis konservuotų žirnelių, 100 gramų džiovintų abrikosų, 2 virtos morkos, 2 kiaušiniai.

Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti su faršu, dėti prieskonius, dar kartą išmaišyti. Į formą sluoksniuoti faršą, smulkiai pjaustytas morkas, nukoštus žirnelius, smulkiai pjaustytus (prieš tai nuplovus!) abrikosus ir kiaušinius. Paskutiniai ir tarpiniai sluoksniai turi būti "mėsiški". Paruoštą gaminį kišti į iki 170 C įkaitintą orkaitę ir kepti 45 minutes.

Skanaus!

Simona Kaštelianovienė, Šiauliai

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"