TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Nuostabiai karamelinis ir nepaprastai traškus riešutų pyragas

2012 12 05 0:00
Autorės nuotr.

Pyragui reikės: 1 kiaušinio trynio, 170 g cukraus, 100 g sviesto, 100 g grietinės, pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 2 puodelių miltų, arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, lašelio migdolų esencijos.

Įdarui reikės: kelių šaukštų abrikosų arba persikų džemo, 100 g sviesto, 100 ml grietinėlės, 100 g cukraus, 300 g įvairiausių riešutų (gali būti migdolai, graikiški, lazdyno, pistacijų, anakardžių riešutai).

Kiaušinio trynį išsukame su cukrumi. Pilame išlydytą sviestą, dedame grietinę, viską išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius, minkome. Jei trūksta miltų pridedame tiek, kad tešlą būtų imanoma kočioti. Tešlą dedame į šaldiklį pusvalandžiui.

Tešlą iškočiojame, tiesiame į skardą ir šauname į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) 10 minučių, kol tešla šiek tiek pakils. 

Pasiruošiame karamelinį riešutų įdarą. Riešutus reikia užpilti šlakeliu romo ir leisti bent pusvalandžiui pamirkti. Tuo metu, kai virtuvė po truputį pildosi nuostabiausiais kvapais, keptuvėje išlydome sviestą, supilame cukrų ir kepiname, kol masė ims ruduoti. Tuomet smarkiai maišydami, kad neliktų gumuliukų, supilame grietinėlę, truputį pakaitinus supilame įmirkusius riešutus. Mmmm, įspėju nepradėkite kabinti šios nuostabiai kvapnios masės, neliks pyragui.

Išsitraukiame tešlą iš orkaitės, ją patepame džemu ir užpilame karamelės, riešutų ir romo mase. Kepame kol pyrago viršus ims ruduoti (apie 20-25 min).

Skanaus!

Deimantė Matulevičiūtė, Kaunas

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"