TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Obuolienė

2012 08 06 0:00
Autorės nuotr.

Maisto atsargų ruošimas žiemai - ne žaidimas. Laikraščio “Lietuvos Žinios” paskelbtam Konkursui pateikiu vaisių patiekalo receptą - obuolienę.

Lietuvoje obuolienė pradedama virti liepos mėn. vidury, nokstant alyviniams, o vėliau ir kitų veislių obuoliams. Pabaigiama virti obuolienę vėlyvą rudenį iš antaninių obuolių. Tokiu būdu, neskubant, žiemai šeima pasigamina apie 100 litrų obuolienės atsargų.

Daroma taip.

Nukritę arba nuskinti obuoliai nuplaunami. Peiliu nulupama odelė nuo obuolių, iškart apipjaustomas minkštimas obuolienei virt, o likęs graužtukas su sėklomis ir koteliu išmetamas prie lupynių. Dirbant dviese, nelygu kokie obuoliai, taip apdorojama apie 3  kibirus obuolių per 1 val.

Obuolių minkštimai suberiami į puodą. 1 kg supjaustytų obuolių pridedama 250 – 300 g cukraus (priklausomai nuo obuolių rūšies), sumaišomas turinys.

Verdama apie 20 minučių ant nekaitrios ugnies, pamaišoma kas 4 -7 minutes.

Karšta obuolienė sukrečiama į švarius stiklainius, užsukama dangteliais.

Uždaryti stiklainiai su obuoliene per 10-16 val. virtuvėje atvėsta, reikia uždengti drobule. Po to stiklainiai laikomi rūsyje arba šaldytuve.

Tokia obuolienė valgoma visą žiemą ir pavasarį iki pat naujo obuolių derliaus. Labai tinka pusryčiams su varške, varškės sūriu prie kavos ir vakarienei su arbata. Skanu garnyrui prie keptos paukštienos. Vaikai mėgsta valgyt obuolienę su pienu ir bandele.

Skanaus!

Marija Čemeškienė, Vilniaus r.

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite konservuotų daržovių, grybų ir kitų žiemos gėrybių receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį. Rugpjūčio 27 d. paskelbsime devynis laiminguosius!

 

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"