Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Obuolių-moliūgų-persikų džemas

 
2012 08 24 15:00
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

 Reikės: 5 kg nuluptų, be sėklalizdžių antaninių obuolių, 2,5 kg valgomos moliūgo dalies, 2,5 kg nuluptų ir be kaulo persikų, 5 kg Dansukker uogienių cukraus, cinamono lazdelės.

Vaisius ir moliūgą smulkiai sutarkuoti, įpilti stiklinę vandens. Virti maišant 15 min. Po to supilti cukrų, įtarkuoti pagal skonį cinamono ir dar virti apie 15 min.

Jei bus valgoma žiemą, supilti į iškaitintus stiklainius, jei dabar - aš supilu į moliūginį dubenį, perlietą karštu vandeniu. Kas mėgsta saldžiai, galima cukraus pilti ir daugiau. Skatinu pabandyti.

Regina Račkauskienė, Alytus

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite konservuotų daržovių, grybų ir kitų žiemos gėrybių receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį. Rugpjūčio 27 d. paskelbsime devynis laiminguosius!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"