Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITZAPAD-2017
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Paelja

 
2012 03 12 9:02

Paeljos 4 porcijoms reikės: 250 g dešrelių, 600-700 g vištienos, 2 svogūnų, 3 skilt. česnako, 200 ml alyvuogių aliejaus, druskos, po 0,5 a.š. maltų baltų pipirų ir šafrano, 300 g ilgagrūdžių ryžių, 1 l mėsos sultinio, 250 g jūrinių ešerių filė arba kitos baltos žuvies, 200 g virtų lukštentų krevečių, 250 g marinuotų moliuskų, 200 g šaldytų žirnių, 125 ml sauso baltojo vyno, 15 vnt. žaliųjų alyvuogių.

Vištą nuplaukite ir supjaustykite porcijomis. Svogūnus ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite. Pomidorus (be odelių) stambiai supjaustykite.

Didelėje keptuvėje 3/4 aliejaus kiekio ir jame apskrudinkite mėsos gabalėlius. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Suberkite ryžius, svogūnus, česnaką ir kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs.

Žuvies filė supjaustykite kubeliais. Krevetes ir moliuskus sukratykite į koštuvą, tegu nuvarva skystis. Žuvies gabalėlius, krevetes, moliuskus, žirnelius ir pomidorus atsargiai įmaišykite į ryžius. Supilkite vyną ir ant lėtos ugnies virkite apie 15 min. Alyvuoges perpjaukite pusiau.

Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir apskrudinkite griežinėliais supjaustytas dešreles. Paelją apibarstykite alyvuogėmis ir dešrelių grižinėliais.

Skanaus!

Natalija Sominak, Vilnius

Siųskite ir jūs savo žuvies ar jūros gėrybių receptą ir dalyvaukite konkurse. Kovo 16 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaZapad-2017Karjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"