TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. “Pramuši ledą…“ arba apkeptos krevetės bulvių košėje

2012 02 27 11:37

3-4 porcijoms reikės: 400 g krevečių (tinka paprastosios šiaurinės “Waco”), 7-8 bulvių, 2-3  svogūnų galvučių, 3-4 českako skiltelių, svogūnų laiškų (3-4 juostelės), petražolių (1 šakelė), krapų (2-3 šakelės), druskos, aliejaus.

Bulves nulupti ir išvirti. Įberti druskos ir šakute įpilant porą šaukštų aliejaus sugnaibyti iki košės koncistencijos (galima sumalti mėsmale, bet užims daug laiko, o paskui  reiks plauti mėsmalę).  

Krevetes atšildyti, nuplauti. Apvirti nereikia – jos bus kepamos. 

Česnakų skilteles perpjauti į kelias dalis, svogūnus smulkiai supjaustyti, o krapus, petražoles ir svogūnų laiškus supjaustyti dar smukiau.

Krevetes su svogūnais ir česnakais, įbėrus druskos, apkepti su aliejumi, kol svogūnai apskrus, pridėti svogūnų laiškų, petražolių ir krapų. Dar pakepti šiek tiek. Tada viską – krevetes ir bulves suversti į vieną keptuvę, išmaišyti ir šiek tiek apkepti ir patiekti. Tai paprastas variantas. 

Aš pabandžiau dalį apkeptų krevečių pasilikti, o kitas su bulvių koše sumaišius apkepti. Kol jos kepė, vienas apkeptas krevetes sudėjau į  pailgą ploną silikoninį indelį  atvirais galais, įstatytą  į tuščią didesnį indelį. Tada apdėjau krevetėmis su bulvėmis iš keptuvės. Ištraukiau viduriuko indelį – apkeptos krevetes (tarsi įdaras) liko apsuptos bulvių su krevetėmis.  Didesnį indelį apverčiau lėkštėje ir už apačios pakėliau - košė su krevetėmis, susiformavusi į bokštuką, liko lėkštėje. Papuošiau rukolos salotomis ir keliomis nekeptomis krevetėmis. 

Skanu ir kai atvėsę.

Silvija

Siųskite ir jūs savo žuvies ar jūros gėrybių receptą ir dalyvaukite konkurse. Kovo 16 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"