Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Prancūziška svogūnų sriuba

 
2012 05 01 0:00

4 porcijoms sriubos reikės: 1 kg svogūnų, 50 g sviesto, 2 v.š. čiobrelių, 3 v.š. brendžio, 1 l jautienos sultinio, 4 riekelių prancūziško batono, 100 g sūrio.

Keptuvėje išlydykite sviestą ir suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir čiobrelius, kepinkite ant silpnos ugnies apie 20 min. Padidinkite ugnį ir maišydami kepkite svogūnus dar 15 min., kol jie įgaus tamsiai auksinę spalvą, karamelizuosis. Supilkite brendį ir kepinkite dar apie 2 min. Supilkite svogūnus į karštą sultinį, užvirinkite. Virkite apie 10 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, ant viršaus uždėkite riekę batono, pabarstykite tarkuoto sūrio ir pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.

Liepa Kuodytė, Marijampolė

Siųskite ir jūs savo salotų, sriubos ar padažo receptą ir dalyvaukite konkurse. Gegužės 4 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"