Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Prieskoninė granola

 
2012 12 22 0:00
Autorės nuotr.

Reikės: 400 g avižinių dribsnių, 100 g lazdyno riešutų, 100 g migdolų riešutų, 100 g džiovintų spanguolių, 50 g migdolų plokštelių, 50 g moliūgų sėklų, 50 g aguonų, 1 v.š. malto imbiero, 1 v.š. grūstų kardamonų, ½ v.š. tarkuotos cinamono žievelės, ½ v.š. grūstų gvazdikėlių, ¼ v.š. grūstų anyžių, 1 a.š. tarkuoto muskato riešuto, 1 a.š. vanilės ekstrakto, 80 ml vynuogių kauliukų aliejaus, 240 ml skysto medaus.

Į dubenį supilkite avižinius dribsnius. Lazdyno ir migdolų riešutus sugrūskite, suberkite į dubenį kartu su moliūgų sėklomis, aguonomis ir džiovintomis spanguolėmis. Pamatuokite ir suberkite prieskonius, viską gerai sumaišykite.

Paruoštą sausą mišinį užpilkite aliejumi, sumaišytu su medumi ir vanilės ekstraktu, labai gerai išmaišykite. Jei medus susicukravęs, pašildykite puodelye ant silpnos ugnies, kol ištirps.

Paruoštą mišinį supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temepratūros, apie 30-35 min.

Kol granola kepa, porą trejetą kartų (kas 10-15 minučių) permaišykite medine lopetėle. Iškepusią palikite ataušti.

Ragaukite su jogurtu arba pašildytu pienu.

Skanaus!

Kristina Gricienė

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"