TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas.Pyragas "Saulėgrąža"

2013 04 24 10:46

Tešlai reikės: 300 g miltų, 200 g cukraus, 2 kiaušinių, 150 g margarino arba sviesto, 120 ml pieno, 100 g aguonų, 2 a.š. kepimo miltelių, 1 pakuotės vanilinio cukraus.

Papuošimui reikės: 1 didelės skardinės konservuotų persikų, 80 g gliaudytų saulėgrąžų, 2 v.š. medaus, 30 g sviesto.

Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, paprastą ir vanilinį cukrų, kitame - kiaušinius, pieną, tirpintą ir atvėsintą margariną (sviestą). Skystą mišinį supilkite į miltų mišinį ir įmaišykite aguonas.

Tešlą dėkite į riebalais išteptą formą ir į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.

Dabar pasiruoškite papuošimą. Persikus dėkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų ir supjaustykite plonomis riekelėmis.

Į keptuvę ar puodą sudėkite medų, cukrų, sviestą. Viską pakaitinkite ant nedidelės ugnies, maišykite, kol ištirps cukrus. Tuomet įdėkite truputį pakepintas sausoje keptuvėje saulėgrąžas. Jei masė nepakankamai tiršta, pridėkite dar saulėgrąžų.

Po 20 minučių, kai pyrago viršus bus pakankamai sukietėjęs, išimkite ir greitai išdėliokite griežinėliais persikus, per vidurį - saulėgrąžų masę. Papuošus, įkiškite į orkaitę maždaug dar 15 minučių. Kai iškeps, leiskite atvėsti formoje.

Skanaus!

Dovilė P., Vilnius

Iki gegužės 9 d. kviečiame pasidalinti jūsų mėgstamiausių pavasarinių patiekalų receptais, kuriuos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus receptus publikuosime rubrikoje "Skanaus!". Net dešimčiai laimingųjų padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį.

...

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"