Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATAŠVIETIMAS
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Rauginti agurkai

 
2012 08 26 15:00
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

Rauginimas - man priimtinesnis už marinavimą, nes ne tik išsisaugo visi vitaminai ir mineralinės medžiagos, bet ir prisigamina naujų, netgi fermentų.Igredienatai: agurkai (5 pintinės), druska (400 g), česnakas (1 galva), žali krapai (ryšelis), ąžuolo lapai (sauja), krienų lapai (4 vnt.), juodųjų serbentų lapai (sauja), vyšnių lapai (sauja).

Paimti didelį, švarų bidoną (neturint medinės statinaitės), įstatyti polietileninį maišą ir jo dugną iškloti lapų mišiniu.

Kloti agurkų sluoksnį, po to vėl lapų, vėl agurkų. Viršutinis - lapų. Užpilti sūriu vandeniu, kad apsemtų. 10 litrų vandens reikia imti 400 g druskos.

Uždengti ąžuolinėmis lentelėmis, uždėti svorį ir bidoną uždarytą palikti ramybėje bent mėnesiui. Laikyti rūsyje. Atsivežame į miestą stiklainiuose su tuo pačiu vandeniu ir lapais, o kitus vėl uždarome.

Regina Račkauskienė, Alytus

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite konservuotų daržovių, grybų ir kitų žiemos gėrybių receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį. Rugpjūčio 27 d. paskelbsime devynis laiminguosius!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataŠvietimasTrasaKarjera
Žmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"