TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Sirupas imunitetui stiprinti

2012 10 26 13:16
lt.wikipedia.org nuotr.

Reguliariai geriant ežiuolių ir čiobrelių sirupą sustiprinamas imunitetas, atsparumas virusams. Sirupą patartina gaminti vėlyvą pavasarį, kai gausiai auga siauralapiai gysločiai, čiobreliai ir galima imti šviežių ežiuolių ir debesylų derlių.

Sirupui reikės: po 20 g šviežių vaistinių čiobrelių, siauralapių gysločių lapų, rausvažiedžių ežiuolių šaknų, stiebų ir jaunų lapų, po 10 g tarkuoto imbiero, traiškyto česnako ir didžiųjų debesylų šaknų, 1 smulkintos šviežios aitriosios paprikos, 400 ml geros kokybės degtinės, 100 g šluotinių sėklučių (manukos) medaus (jei tokio neturite, galima naudoti bet kurių augalų medų).

Nuplautas ir nudžiūvusias žoleles smulkiai supjaustykite.

Visus komponentus, išskyrus medų ir degtinę, sudėkite į nedidelį stiklainį su dangteliu. Užpilkite degtine, pakratykite ir padėkite į tamsią spintelę 3 savaitėms. Per tą laiką reikėtų stiklainėlį kasdien pakratyti, kad visi ingredientai pasimaišytų. Ant stiklainėlio galite užsirašyti datą, kada paruoštas mišinys.

Po 3 savaičių nukoškite stiklainėlio turinį į atskirą indą. Sudėkite medų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Sirupo turėtų gautis apie 500 ml. Jį supilkite į tamsų stiklinį buteliuką. Ant butelio galite užsirašyti sirupo pagaminimo datą bei sudėtį, kad nepamirštumėte.

Sirupą reikia gerti po 1 arbatinį šaukštelį po 2-3 per dieną. Šaltuoju metų laikų galima išgerti iki 6 šaukštelių per dieną.

Sirupą reikėtų suvartoti per 9 mėnesius.

Elvyra, Molėtai

Žinote puikų žolelių receptą? Siųskite jį mums el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir  laimėkite knygą "Žolelių knyga. Gydymasis, maistas, natūrali kosmetika"!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"