Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Sirupas imunitetui stiprinti

 
2012 10 26 13:16
lt.wikipedia.org nuotr.
lt.wikipedia.org nuotr.

Reguliariai geriant ežiuolių ir čiobrelių sirupą sustiprinamas imunitetas, atsparumas virusams. Sirupą patartina gaminti vėlyvą pavasarį, kai gausiai auga siauralapiai gysločiai, čiobreliai ir galima imti šviežių ežiuolių ir debesylų derlių.

Sirupui reikės: po 20 g šviežių vaistinių čiobrelių, siauralapių gysločių lapų, rausvažiedžių ežiuolių šaknų, stiebų ir jaunų lapų, po 10 g tarkuoto imbiero, traiškyto česnako ir didžiųjų debesylų šaknų, 1 smulkintos šviežios aitriosios paprikos, 400 ml geros kokybės degtinės, 100 g šluotinių sėklučių (manukos) medaus (jei tokio neturite, galima naudoti bet kurių augalų medų).

Nuplautas ir nudžiūvusias žoleles smulkiai supjaustykite.

Visus komponentus, išskyrus medų ir degtinę, sudėkite į nedidelį stiklainį su dangteliu. Užpilkite degtine, pakratykite ir padėkite į tamsią spintelę 3 savaitėms. Per tą laiką reikėtų stiklainėlį kasdien pakratyti, kad visi ingredientai pasimaišytų. Ant stiklainėlio galite užsirašyti datą, kada paruoštas mišinys.

Po 3 savaičių nukoškite stiklainėlio turinį į atskirą indą. Sudėkite medų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Sirupo turėtų gautis apie 500 ml. Jį supilkite į tamsų stiklinį buteliuką. Ant butelio galite užsirašyti sirupo pagaminimo datą bei sudėtį, kad nepamirštumėte.

Sirupą reikia gerti po 1 arbatinį šaukštelį po 2-3 per dieną. Šaltuoju metų laikų galima išgerti iki 6 šaukštelių per dieną.

Sirupą reikėtų suvartoti per 9 mėnesius.

Elvyra, Molėtai

Žinote puikų žolelių receptą? Siųskite jį mums el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir  laimėkite knygą "Žolelių knyga. Gydymasis, maistas, natūrali kosmetika"!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"