TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Skrudintas stirnos kumpis

2013 01 29 15:25

Mums reikės: apie 2 kg stirnos kumpio, 1 česnako skiltelės, 5 v.š. sojos padažo, 2 v.š. alyvuogių aliejaus, 1 a.š. saldžiosios paprikos prieskonių, 1 a.š. malto imbiero, 1 v.š. garstyčių, 100 ml raudonojo sauso vyno.

1 diena. Mėsos marinavimas

Keliose vietose padarykite įpjovimus ir ištrinkite stirnos kumpį recepte minėtais bei savo mėgstamais prieskoniais. Taip mėsa geriau "įsisavins" jūsų mėgstamus prieskonius ir tolydžiai pasiskirstys patiekale. Užpilkite mėsą vynu ir įdėkite į šaldytuvą 2-3 dienoms. Nepamirškite, kad būtina kumpį pavartyti kiekvieną dieną, kad mėsa suminkštėtų. 

3 diena. Gaminimas

Išėmę kumpį, dėkite jį į kepimo "rankovę". Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 1,5 h, kol kumpis minkštai iškeps. Tuomet, prakirpę maišelį, kepkite dar 10-15 min., kol kumpis įgaus rausvą atspalvį ir gražiai apskrus. Išėmę mėsą supjaustykite ją ir patiekite su keptomis ar virtomis bulvėmis, priklausomai nuo pomėgio. Kaip visada, rekomenduojama derinti maistą ir bulvių su mėsa valgyti kuo mažiau. Keptas stirniena puikiai tinka su salotomis, pomidorų ar krienų padažu.

Skanaus! 

Vilija Kukinytė iš Šventosios.

Siųskite ir jūs savo mėgstamiausio žvėrienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite "Kotanyi" prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"