TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. "Šlauniukai" - greiti kepsniukai iš šlaunelių mėsos

2012 10 15 15:33

Reikia: 0,5-0,7 kg vištos šlaunelių mėsos be kaulo ir odos (parduotuvėse yra jau paruoštos mėsos gabaliukų), 0,5-1 kg bulvių ir prieskonių joms, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, kefyro.Marinatui: 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 2 šaukštai sauso vyno, 2 arbatiniai šaukšteliai medaus, šaukštelis vištienos prieskonių, druskos (pagal skonį), šaukštelis džiovintos apelsino cedros (arba šviežios nutarkuotos apelsinų žievelės).

Pirmiausia pagaminamas marinatas: aliejus, vynas, medus, prieskoniai, cedra sudedami į indą ir išmaišomi. 

Vištiena sudedama į marinatą ir paliekama maždaug pusvalandžiui marinuotis. Per tą laiką  nuskutamos bulvės.

Per pusę arba sumulkiau sujaustytos bulvės sudedamos į kepimo indą, apšlakstomos aliejumi, apibarstomos prieskoniais. Ant jų dedama iš marinato išgriebta vištiena, ji turėtų “apkloti” bulves. Likusį marinatą, kurio nesugėrė vištiena, užpilti ant vištienos gabaliukų, sudėtų ant bulvių. Nepamiršti į kepimo indą įpilti tiek pasūdyto vandens, kad bulvės nepriliptų.

Indas uždengiamas folija, dedamas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę, kepama 30-40 min. Per tą laiką galima pasigaminti salotas. Prieš baigiant kepti, nuimti foliją, kad paskrustų bulvės ir vištienos gabaliukai “apaugtų” rusva plutele.

Prie tokių vištienos gabaliukų ypač tinka salotų, agurkų, pomidorų, svogūnų laiškų ir krapų miksas su grietine bei kefyras.

Vištos šlaunelių mėsą be kaulo ir odos į filė keisti nepatartina, nes iškepusi mėsa bus sausoka, nepadės jokie padažai. Beje, nuo marinate esančios medaus ir apelsino cedros bulvės būna savotiškai  salstelėjusios. Bet labai gardžios! Ir karštos ir šalto. Esantys alergiški medui ar jo nemėgstantys, vietoj medaus gali dėti paprikos miltelių. 

Skanaukite.

Silvija M.

Siųskite paukštienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"