Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Šokoladiniai kiaušiniai ant pagaliuko „Tinginiams“

 
2013 03 12 0:00
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

Reikės: 400 g trupintų sausainių „Gaidelis“ (arba kitų jūsų mėgstamų), 180 g sviesto, 1 indelio kondensuoto pieno, 4–6 v.š. kakavos, saujos migdolų (galima naudoti ir kitus riešutus), įvairių pabarstukų: sezamo sėklų, kokoso drožlių ir kt.

Sviestą reikia ištrinti, sumaišyti su kondensuotu pienu, kakava, sausainių trupiniais (geriausia sausainius tiesiog sutrupinti ar sumalti) ir viską gerai išmaišius, bent pusvalandį palaikyti šaldytuve, kad tešla pastingtų.

Atšalus tešlai, šiek tiek aliejumi išteptom rankom, galima formuoti kiaušinius, į kurių vidų įdedamas siurprizas: migdolo, lazdyno, graikiškas ar koks kitoks riešutas. Kiaušinio išorė apvoliojama sezamo sėklose, kokoso drožlėse ar papuošimų rutuliukuose (pagal jūsų fantaziją). Kiaušiniai pasmeigiami ant pagaliukų ir vėl bent valandai dedami į šaldytuvą, kad sustingtų.

Skanaus!

Edita A., Šiauliai

Iki kovo 22 d. kviečiame pasidalinti jūsų mėgstamiausių velykinių patiekalų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus velykinius receptus publikuosime rubrikoje "Skanaus!". Net dešimčiai laimingųjų padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"