Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Stebuklingos fėjų burtų lazdelės

 
2012 12 06 12:00
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

30-čiai  burtų lazdelių reikės: 1 kiaušinio, 150 g cukraus, 100 g sviesto, 100 g grietinės, pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 2 puodelių miltų, po arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus, cinamono (galima įberti žiupsnelį malto imbiero, gvazdikėlio, kardamono), burtų lazdelių viduriukams galima naudoti spalvotus ledinukus, irisinius saldainius, įvairiaspalvę želė, 30 medinių pagaliukų.

Kiaušinį išsukame su cukrumi ir prieskoniais (cinamonu, vaniliniu cukrumi ir t.t.). Supilame išlydytą margariną, dedame grietinę, viską išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius, minkome. Jei trūksta miltų pridedame tiek, kad tešlą būtų įmanoma kočioti. Tešlą dedame į šaldiklį pusvalandžiui.

Iškočiojame puses centimetro storio lakštą, formelių pagalba išspaudžiame sausainius su tuščiais viduriukais. Įsmeigiame pagaliukus ir dedame į folija ištiestą skardą.

Kepame 170 laipsnių orkaitėje 10-15 min. Jei naudojame ledinukus, tuomet juos pasmulkinę dedame į sausainių viduriukus ir dar pašauname 5 minutėms į orkaitę.

Sausainiams leidžiame atvėsti ir tik tada keliame nuo folijos. Jei naudojame irisinius saldainius, juos išlydome ir užpildome iškepusius sausainius, palaukiam kol irisai vėl sustings. Neribokite savo fantazijos puošdami sausainius!

Jei įdėsite šiek tiek darbo kepant šias burtų lazdeles, pamatysite kaip blizga vaikelių akelės ir tiesiasi rankelės į šiuos saldumynus... ir ne tik vaikų...

Tegul šios stebuklingos fėjų burtų lazdelės atneša Kalėdų stebuklą į Jūsų namus ir širdeles.

Danutė Matul, Kaunas

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"