Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITROŽIŲ KARAIMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Stirnienos basturma

 
2013 02 02 0:00

Reikės: stirnienos sprandinės arba kumpio, kaukazietiškų prieskonių, žvėrienos prieskonių, druskos, cukraus arba spirito, kad suteiktų mėsai raudonumo, pipirų, lauro lapelių, 2 česnakų galvučių, muskato riešuto, mairūno, džiūvėsių.

Iš stirnienos pašalinkite visas plėveles ir sausgysles. Mėsos gabalai turi būti nedideli, iki 200 gr. svorio, pailgos formos.

1 kg mėsos reikėtų 2 česnakų galvučių. Kiekvieną mėsos gabalą atskirai įtrinkite česnaku, žvėrienos prieskoniais, pabarstykite druska, cukrumi arba šiek tiek spirito, pipirais, lauro lapeliais. Paruošus mėsą, sudėkite į indą ir marinuokite kokias 4 paras. 

Išmarinavus mėsą, peiliu nuvalykite visus prieskonius. Basturmai, paruošite naują priekonių mišinį su džiūvėsėliais. Į džiūvėsius suberkite pipirus, kaukazietiškus prieskonius, mairūną, maltą muskato riešutą, viską gerai išmaišykite ir įtrinkite-įkočiokite į kiekvieną mėsos gabalą. Po to "suplokite" mėsos gabalus, kad būtų plokšti, su peiliu padarykite skylutę ir įverkite virvutę, kuria pakabinkite mėsą šalia radiatoriaus.

Taip džiovinti mėsą reikėtų 5 dienas, kasdien patikrinant, kad neperdžiūtų.

Basturma pjaustoma plonais griežinėliais ir labiausiai tinka prie alaus ar raudono vyno.

Skanaus!

Rima Maksvytienė, Kretinga

Siųskite ir jūs savo mėgstamiausio žvėrienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite "Kotanyi" prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
Rožių karaiSportasŠeima ir sveikataTrasaKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"