TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Stirnienos basturma

2013 02 02 0:00

Reikės: stirnienos sprandinės arba kumpio, kaukazietiškų prieskonių, žvėrienos prieskonių, druskos, cukraus arba spirito, kad suteiktų mėsai raudonumo, pipirų, lauro lapelių, 2 česnakų galvučių, muskato riešuto, mairūno, džiūvėsių.

Iš stirnienos pašalinkite visas plėveles ir sausgysles. Mėsos gabalai turi būti nedideli, iki 200 gr. svorio, pailgos formos.

1 kg mėsos reikėtų 2 česnakų galvučių. Kiekvieną mėsos gabalą atskirai įtrinkite česnaku, žvėrienos prieskoniais, pabarstykite druska, cukrumi arba šiek tiek spirito, pipirais, lauro lapeliais. Paruošus mėsą, sudėkite į indą ir marinuokite kokias 4 paras. 

Išmarinavus mėsą, peiliu nuvalykite visus prieskonius. Basturmai, paruošite naują priekonių mišinį su džiūvėsėliais. Į džiūvėsius suberkite pipirus, kaukazietiškus prieskonius, mairūną, maltą muskato riešutą, viską gerai išmaišykite ir įtrinkite-įkočiokite į kiekvieną mėsos gabalą. Po to "suplokite" mėsos gabalus, kad būtų plokšti, su peiliu padarykite skylutę ir įverkite virvutę, kuria pakabinkite mėsą šalia radiatoriaus.

Taip džiovinti mėsą reikėtų 5 dienas, kasdien patikrinant, kad neperdžiūtų.

Basturma pjaustoma plonais griežinėliais ir labiausiai tinka prie alaus ar raudono vyno.

Skanaus!

Rima Maksvytienė, Kretinga

Siųskite ir jūs savo mėgstamiausio žvėrienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite "Kotanyi" prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"