Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATAŠVIETIMAS
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Stirnienos nugarinė

 
2013 01 24 14:09

Reikės: maždaug 1 kg stirnienos nugarinės, lašinukų, sviesto, morkos, 0,5 citrinos, 1 a.š. garstyčių padažo, 0,5 stiklinės grietinės, petražolių (geriausia šviežių arba šaldytų), pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų.

Stirnienos nugarinė ištrinama pipirais ir druska. Supjaustytas lašinių juosteles reikia prismeigti prie nugarinės ir dėti į keptuvą prismaigstytąja lašinių puse į apačią. Viršus uždengiamas plonai supjaustytais lašinukais, apdedamas supjaustytomis morkomis ir petražolėmis, apšlakstoma ištirpintu sviestu ir kepama, nuolat palaistant.

Pusiau iškepęs kepsnys apverčiamas, apšlakstomas spaustos citrinos sultimis, aptepamas grietine ir kepamas. Nepamirškite vis pašlakstyti išsiskyrusiomis sultimis ir padažu, kol mėsa suminkštės.

 Iškepusi nugarinė atšaldoma, apipilama perkoštu padažu. Į padažą įmaišykite garstyčių, supjaustykite ir papuoškite citrinų griežinėliais.

Elžbieta Jonaitienė, Vilnius

Siųskite ir jūs savo mėgstamiausio žvėrienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite "Kotanyi" prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataŠvietimasTrasaKarjera
Žmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"