TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Stirnienos nugarinė

2013 01 24 14:09

Reikės: maždaug 1 kg stirnienos nugarinės, lašinukų, sviesto, morkos, 0,5 citrinos, 1 a.š. garstyčių padažo, 0,5 stiklinės grietinės, petražolių (geriausia šviežių arba šaldytų), pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų.

Stirnienos nugarinė ištrinama pipirais ir druska. Supjaustytas lašinių juosteles reikia prismeigti prie nugarinės ir dėti į keptuvą prismaigstytąja lašinių puse į apačią. Viršus uždengiamas plonai supjaustytais lašinukais, apdedamas supjaustytomis morkomis ir petražolėmis, apšlakstoma ištirpintu sviestu ir kepama, nuolat palaistant.

Pusiau iškepęs kepsnys apverčiamas, apšlakstomas spaustos citrinos sultimis, aptepamas grietine ir kepamas. Nepamirškite vis pašlakstyti išsiskyrusiomis sultimis ir padažu, kol mėsa suminkštės.

 Iškepusi nugarinė atšaldoma, apipilama perkoštu padažu. Į padažą įmaišykite garstyčių, supjaustykite ir papuoškite citrinų griežinėliais.

Elžbieta Jonaitienė, Vilnius

Siųskite ir jūs savo mėgstamiausio žvėrienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite "Kotanyi" prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"