Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Stirnienos nugarinės kepsnys

2013 01 15 11:31

Ingredientai: stirnienos nugarinės 1 kg, 150 g rūkytų kiaulienos lašinių, 1 morka, petražolių šakelė, 2 šaukštai sviesto, 1/2 citrinos, 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo, 1/2 stiklinė grietinės, druska, juodieji pipirai ir prieskoniai pagal skonį. 

Gaminimas: nugarinę ištriname prieskoniais, druska, pipirais. Labai tankiai prismaigstome juostelėmis supjaustytų lašinių, dedame į kepimo skardą prismaigstytų lašinių puse į apačią. Būsimo kepsnio viršus uždengiamas plonai supjaustytais lašiniais, apdedamas supjaustytomis morkomis ir petražolėmis. Būsimą kepsnį apšlakstome ištirpdytu sviestu ir kepame nuolat apšlakstydami vandeniu. Pusiau iškepęs kepsnys apverčiamas, palaistomas spaustomis citrinų sultimis  bei grietine ir kepamas vėl po truputį šlakstant vandeniu, kol mėsa suminkštėja. Iškepusią nugarinę atšaldome, apipilame perkoštu garstyčių padažu, supjaustoma ir papuošiama citrinų griežinėliais.

Dėkojame receptą atsiuntusiam Juozui Karpavičiui

Siųskite ir jūs savo mėgstamiausio žvėrienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite "Kotanyi" prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"