Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Suomiška žuvienė

2012 04 18 17:07

Mums reikės: lLašišos filė- 500 g, bulvės- 2-3 vnt., morkos-1-2  vnt., poras- 0,5 vnt., pomidoras- 1 vnt., česnakas- 2 skiltelės, grietinėlė - 200 g, druska, pipirai – pagal skonį, prieskoninės žolelės - krapai, petražolės, salierai - negailėti, degtinė - 50g.

Lašišą supjaustom nedideliais gabalėliais, bulves, morkas supjaustome kaip sriubai. Porą- nestambiais griežinėliais, pomidorą nulupame ir susmulkiname kubeliais. Česnaką susmulkiname smulkiai.

Į puodą su vandeniu dedame virti bulves ir morkas. Keptuvėje pakepiname pomidorą, porą ir česnaką.

Supilame į puodą su verdančiomis daržovėmis. Sūdome, pipiriname. Pipirų nepagailėkit, sriuba turi būti kvapni ir aštroka.

Kai daržovės išvirę – sudedame lašišą ir verdame 10 minučių. Tada pilame grietinėlę, degtinę ir susmulkintas prieskonines žoleles.

Viskas! Kvieskit visus prie stalo. Nauti! (skanaus - suomiškai) :)

Vita Židonienė, Kaunas

Siųskite ir jūs savo salotų, sriubos ar padažo receptą ir dalyvaukite konkurse. Gegužės 4 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"