Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Sūrio ir varškės užkandėlė

2012 01 23 0:00

Jums reikės: 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, 350 g varškės, 2 kiaušinių, 50 g sviesto, 200 g miltų, 1 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelio kmynų, druskos, pipirų, petražolių, baziliko lapelių, silikoninių formelių arba vaflinių krepšelių.

Atskirkite trynius nuo baltymų, trynius ištrinkite su sviestu ir sumaišykite su tarkuotu sūriu (50 g). Po to sudėkite varškę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, pjaustytus petražolių, bazilikų lapelius, kmynus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, galiausiai sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus ir viską dar kartą išmaišykite. Sudėkite į formeles arba parduotuvėje pirktus vaflinius krepšelius ir kepkite apie 30 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Prieš kepimo pabaigą, kepinį reikia ištraukti iš orkaitės, apibarstyti likusiu tarkuotu sūriu ir keletui minučių vėl įkišti į orkaitę.

Labai tinka su pomidorais ar jų salotomis!

Skanaus!

 

Edita A., Šiauliai

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"