Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Sūrio vėrinukai su daržovėmis

 
2012 05 22 11:06

Vėrinukams reikės: 400 g fermentinio sūrio, po 2 žaliųjų, raudonųjų, geltonųjų paprikų, 2 didelių svogūnų, 2 cukinijų, 200 g pievagrybių, 3 česnakų skiltelių, 200 ml aliejaus, šaukšto daržovių prieskonių, kelių šviežio čiobrelio šakelių.

Nuvalykite pievagagrybius, paprikas supjaustykite kvadratėliais, svogūnus - stambiomis skiltelėmis, cukinijas - 1 cm storio griežinėliais, sūrį - maždaug 2x2 cm dydžio kubeliais. Paruoštas daržoves, pievagrybius, sūrį atsitiktine tvarka suverkite ant iešmelių.

Paruošime marinatą: sugrūskite česnakus, susmulkinkite čiobrelius. Aliejų sumaišykite su daržovių prieskoniais, česnakais ir čiobreliais.

Paruoštus vėrinukus sudėkite į gilų indą, užpilkite marinatu ir palaikykite apie 12 val. šaldytuve. Prieš patiekiant apkepkite ant žarijų, kol sūris pradės lydytis.

Skanaus!

Birutė Losoraitienė

Siųskite ir jūs savo ant grotelių kepto patiekalo ar jo marinato receptą ir dalyvaukite konkurse. Birželio 10 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"