TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Švelnūs citrininiai keksiukai

2013 02 28 10:58
annabelkarmel.com nuotr.

Reikės: 4 kiaušinių, 1 citrinos, 300 g cukraus, 350 g miltų, 2 a.š. kepimo miltelių, 200 g sviesto, 2 v.š. grietinės.

Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą ir išsukite iki purumo. Suberkite 2/3 cukraus ir dar kartą gerai išsukite.

Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius sudėkite į sviesto masę ir išsukite, kol cukrus ištirps. Įmaišykite grietinę, nutarkuotą citrinos žievelę ir iš citrinos išspaustas sultis.

Sumaišykite kepimo miltelius su miltais. Persijokite ir po šaukštą įplakkite į tešlą. Superkite likusią dalį cukraus, dar kartą išmaišykite.

Kitame dubenyje iki standumo išplakkite baltymus. Šaukštu atsargiai įmaišykite į paruoštą tešlą. Dėkite popierines formeles į keksiukų skardą. Maždaug šaukštas su kaupu tešlos vienai formelei.

Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Stebėkite, kada keksiukai taps gražios švelniai rudos spalvos, tuomet jie bus iškepę.

Donata M., Šiauliai

Iki kovo 22 d. kviečiame pasidalinti jūsų mėgstamiausių velykinių patiekalų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus velykinius receptus publikuosime rubrikoje "Skanaus!". Net dešimčiai laimingųjų padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"