TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas: Sviestinis pyragas

2013 03 20 16:00

Reikės: miltų (500 g), mielių (1 pakelio), smulkaus cukraus (150 g), vanilinio cukraus (2 pakelių), druskos (žiupsnelio), drungno pieno (250 ml), tirpinto drungno sviesto (200 g), pjaustytų migdolų (50 g).

Moliniame dubenyje gerai sumaišyti miltus su mielėmis. Įberti pusę cukraus, 1 pakelį vanilinio cukraus, druskos, įpilti drungną pieną ir 75 g tirpinto drungno sviesto. Mikseriu su antgaliu tešlai viską maišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Jei tešla limpa prie sienelių, tuomet įberti dar miltų, tačiau nedaug, nes tešla turi būti minkšta. Tešlą palaikyti šiltoje vietoje, kol gerokai pakils. Tada suminkyti rankomis ant minkymo lentos ir iškočiojus dėti į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutrupinti likusius 125 g sviesto ant tešlos, arba jį ištirpinti ir aptepti tešlą. Sumaišyti likusius 75 g cukraus su antru pakeliu vanilinio cukraus ir apibarstyti pyragą: papuošti pjaustytais migdolais. Vėl padėti tešlą šiltai, kol gerokai pakils. Dėti į orkaitę, įkaitintą iki 200-225 laipsnių ir kepti 15-20 min. (kepimo laiką pasireguliuoti pagal pyrago storį: kuo skarda mažesnė ir pyragas storesnis, tuo ilgiau kepti). Skanaus!

Patarimas: suplakite 250 ml grietinėlės iki standžių putų ir aptepkite tik ką iškeptą pyragą.

Skanaus!

Jurgita Macienė, Šiauliai

  

Iki kovo 22 d. kviečiame pasidalinti jūsų mėgstamiausių velykinių patiekalų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus velykinius receptus publikuosime rubrikoje "Skanaus!". Net dešimčiai laimingųjų padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"