Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATAŠVIETIMAS
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas: Tadžikiškas plovas

 
2011 11 09 9:24

Patiekalui reikės: mėsos (avienos, jautienos arba vištienos), morkų, svogūnų, ryžių, aliejaus ir prieskonių. Produktų kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus ir skonio.

Plovas turėtų būti gaminamas puode, kurio dugnas į apačią siaurėja, bet pavyksta ir tradiciniame. Kad ir kokios formos, jis turėtų būti nemažas, nes ryžiai verdami mėgsta išbrinkti.

Mėsą supjaustytkite stambiais gabalais ir sumeskite į puodą su įkaitintu aliejumi (jo įpilkite ne tik dugnui suvilgyti). Kol ji čirška, nepagailėkite mėgstamų prieskonių (jais mėsą galima įtrinti iš anksto) ir būtinai – indiškų kmynų miltelių. Kai mėsa apskrunda, šliūkštelėkie vandens – tiek, kad apsemtų.

Ant viršaus sukraukite griežinėliais supjaustytus svogūnus, tada – stambiais šiaudeliais supjaustytas morkas. Tiek vienų, tiek kitų turėtų būti ne vien dėl skonio – jei laukia sotūs aštuoni-dešimt valgytojų, svogūnų galite dėti puskilogramį, o morkų – ir visą kilogramą.

Galiausiai suberkite ryžius. Prieš tai juos reikia kelis kartus perplauti vandeniu, kad būtų biresni, ir gerokai paspaudyti ranka. Ryžių turi būti tiek, kad storu sluoksniu padengtų daržoves. Įpilkite vandens – tiek, kad vos vos pasiektų viršų, bet ryžiai nepradėtų plaukti. Jei reikės, vandens galėsite papildyti vėliau. Sulyginkite ryžių viršų (jokiu būdu nemaišykite, produktai turi likti taip, kaip sudėjote – sluoksniais) ir palikite ant vidutinio stiprumo ugnies porai valandų (jei mėsos daugiau, gali prireikti daugiau laiko).

Skanaus!

Eglė

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataŠvietimasTrasaKarjera
Žmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"